Sedan tidigare erbjuder Ving 11 resmål på den populära ön och nu lanseras ännu ett, den lilla kanariska oasen Agaete på den nordvästra sidan. Med 12 resmål och nästan 200 hotell i programmet så finns det verkligen något för alla på Gran Canaria. Ändå gör den lilla orten Agaete programmet än mer komplett med sin lokala kanariska stämning, den pittoreska lilla hamnen Puerto de las Nieves och den gröna Agaetedalen som gjord för vandringar.

– Gran Canaria bjuder ständigt på överraskningar. Bara man ger sig ut på ön så går det fortfarande att hitta små pärlor och just en sådan pärla är Agaete och fiskehamnen Puerto de las Nieves. Där finns många riktigt bra restauranger, inte minst om man tycker om fisk och skaldjur, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Agaete, Gran CanariaAgaete är en liten by där man hittar både det lokala folklivet och har öns dramatiska natur ”runt hörnet”. Torget Plaza de la Constitución är byns naturliga samlingspunkt och där ligger också den vackra kyrkan. Stämningen och arkitekturen är kanarisk och runt om i staden finns gott om restauranger och barer där man kan tillbringa en skön kväll i lugna och stillsamma omgivningar. På promenadavstånd ligger Puerto de las Nieves, en fiskehamn med ett bra utbud av restauranger där dagens fångst från havet, utanför Agaete, serveras. Det finns ett flertal stränder att välja mellan men de flesta stränderna i närheten av Agaete är stenstränder, som till exempel Las Salinas, där man badar i naturliga havsvattenpooler som erbjuder lugnare vatten och fin snorkling.

Ving erbjuder ett hotell i Agaete, fyrvingade Cordial Roca Negra, med lugnt läge direkt vid havet. Där bor man i rymliga rum, många med havsutsikt. I närheten av hotellet finns fina vandringsleder och naturliga havsvattenpooler. De närmaste omgivningarna inbjuder också till fina cykelturer. Efter en aktiv dag kan man koppla av i hotellets spa och känner man sig varm, varför inte ta ett isbad. Som avslutning på dagen kan man äta middag i hotellets restaurang .