Gran Canaria bjuder även på vandringsleder som sträcker sig 800 km runt ön. Med sin varierande natur är vandringen på Gran Canaria en härlig upplevelse med dramatiska vulkanlandskap, djupa dalar och storslagna vyer.

– Det blir allt vanligare med en aktiv semester och många väljer att vandra. Gran Canaria har många fina vandringsleder som Tamadaba med dess vackra pinjeskog. Själv blandar jag gärna sol och bad med olika aktiviteter, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Mundillo, Santa Lucia: På Gran Canarias östra sida finns en fin lantlig vandringsled som startar i Mundillo, den övre delen av byn Santa Lucia. Leden är inte helt lätt att finna, men väl på rätt spår tar man sig fram bland gamla bondgårdar där ginsten och lavendeln blommar för fullt. Efter några timmars vandring uppför, kan en härlig lunch på 1 400 meters höjd med fantastisk utsikt över de östra delarna av ön, vara välbehövlig innan vandringen fortsätter nedåt.

Tamadaba: På den nordvästra sidan av ön finns Tamadabaskogen. Det som gör skogen unik är dess pinjeskog och den fuktiga luft som gör att öns endemiska växter, växter som bara finns på Gran Canaria och som ofta växer på samma plats, trivs här. Många fina vandringsleder startar här uppe och en av dem är den fantastiska leden som startar vid skogvaktarnas hus och som leder ut till bergskammen Roque Faneque. Att ta sig längst ut på klippan kräver ett visst mod och brist på höjdrädsla. Belöningen är oslagbar och väl uppe vill man inte missa solnedgången över Gran Canaria.

Guayadequedalen: Ovanför byn Ingenio på den östra delen av Gran Canaria finner man den vackra och frodiga Guayadequedalen. Dalens namn betyder ”ställe där det rinner vatten”, då det rinner klart och friskt vatten året om. Många av öns exotiska växter frodas här och lokalbefolkningen fyller ofta på sina dricksvattendunkar i det rinnande vattnet. På många platser på Gran Canaria bor man fortfarande i grottor och Guayadequedalen är den mest kända platsen. Grottorna är utrustade med alla bekvämligheter man kan behöva.

Ving samarbetar med Rocky Adventures som arrangerar vandringar på olika platser runt om på Gran Canaria. De är alltid minst två skandinavisktalande guider med som berättar om öns natur och historia.