När Ving sammanställer försäljningsstatistiken i Norden för 2014 hamnar Gran Canaria i topp i alla fyra länder; Danmark, Norge, Finland och Sverige. Mycket är likt vad gäller val av resmål för oss nordbor, men det finns också skillnader.

Resmål som Teneriffa, Mallorca, Rhodos, Kreta, Cypern och Turkiet ligger högt på allas topplistor medan t ex Bulgarien ligger på topplistan i Norge och Finland, men inte i Sverige och Danmark. Madeira återfinns på listan bland de populäraste länderna i Finland och Danmark, men inte i de övriga två. Och Kroatien är mer poppis i Sverige och Norge än i Finland och Danmark.

– Nordbornas reslust skiljer sig inte så mycket. Gran Canaria står sig starkt i konkurrensen och ligger i topp i alla fyra länder, och har så gjort i femtio år – det är ju fantastiskt, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

– Även Turkiet och Mallorca lockar nordborna. Det som sticker ut mest är att storstaden London ligger på nionde plats hos Tjäreborg i Finland och tionde plats hos Ving Norge, och att danskarna har Kos på topplistan, ett resmål som inte finns på någon annan topplista, säger Magdalena Öhrn.

Under 2014 reste svenskarna till:

  1. Gran Canaria
  2. Mallorca
  3. Turkiet
  4. Teneriffa
  5. Rhodos
  6. Kreta
  7. Cypern
  8. Thailand
  9. Fuerteventura
  10. Kroatien