Vintercharter och då speciellt Gran Canaria har varit en efterlängtad destination bland resenärer från Skellefteå Airport och det populära resmålet är ett välkommet tillskott.

– Vi har ett bra utbud av charter under vår, sommar och hösten från Skellefteå Airport men har saknat ett charteralternativ under vintern. Fritidsresors satsning på direktcharter till Gran Canaria är därför ett utmärkt komplement till vårt övriga utbud säger Robert Lindberg vd Skellefteå Airport.

Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen har länge varit en semesterfavorit bland skandinaver och fortsätter år efter år att locka turister med ett behagligt klimat och över 2700 soltimmar om året.

– Ett nytt Gran Canaria har vuxit fram. Gran Canaria har moderniserats och utvecklats med allt från förstklassiga spa- och boutiquehotell till unika boenden i bergen, förstklassig shopping i Las Palmas, vandringar i bergen och trendiga restauranger, säger Mathias Bergendahl, informationschef, Fritidsresor.

Det finns ett stort intresse för det nya chartermålet och tillsammans med Resia och Ticket har Skellefteå Airport och Fritidsresor bjudit in till en informationsträff på Skellefteå Stadshotell den 26 augusti där de ges mer information om det nya resmålet.