Från Karlstad har Ving resor till Gran Canaria hela vintern och det är ingen tvekan om att värmlänningarna lockas till Kanarieöarna, nu är nära 7 av 10 resor sålda till Gran Canaria. Denna vinter har Ving ökat antalet platser från Karlstad till Gran Canaria med 46 procent.

– Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål bland svenskar och Karlstad är inget undantag, det är lätt att förstå varför, vädret är skönt året runt, det är en relativt kort flygresa och det finns mycket att se och göra för alla generationer. Vi har ett stort utbud av hotell på ön, vilket gör att våra kunder har mycket att välja mellan, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

När Ving i sin senaste Resepanel* frågade hur många som besökt Kanarieöarna blev svaret att nära 9 av 10 (85 procent) av de 5 458 svarande någon gång besökt Kanarieöarna. Av dem har 40 procent besökt öarna 6 gånger eller mer. Populärast är Gran Canaria följt av Teneriffa och Lanzarote. Framför allt lockar det behagliga klimatet, den relativt korta flygresan och att det passar alla.

– Vi är jätteglada över att Ving kör med ett eget plan hela vintern från Karlstad, vilket ökar chansen att hitta bra resor. Alla älskar Gran Canaria och hos värmlänningarna har ön en extra plats i hjärtat, säger Carl Hallgren marknadschef på Karlstad Airport.